Ouders


De Cursus

Zijn de volgende situaties herkenbaar voor u als ouder/verzorger?

 

- Uw kind wordt op school vaker buitengesloten

- Uw kind vindt het lastig om vriendjes te maken of te behouden

- Uw kind vindt het lastig om duidelijk te zeggen wat het wil

- Uw kind wordt niet gezien of opgemerkt in de groep

- Uw kind vindt het moeilijk om grenzen aan te geven

- Uw kind gaat niet graag naar school

- Uw kind heeft moeite met veranderingen en nieuwe situaties

- Uw kind wordt gepest of pest anderen

 

Dan is de Pony Power voor Kids cursus beslist een aanrader!


Pony Power voor Kids is een cursusprogramma waarbij de sociale vaardigheden en persoonlijke groei van kinderen in de leeftijd vanaf 6 jaar op spelende wijze worden ontwikkeld.

 

De cursus bestaat uit 5 lessen met elk een eigen thema. De thema's hebben direct verband met hele praktische situaties, waar uw kind in het dagelijks leven mee te maken heeft.

Doordat we de thema's uitleggen aan de hand van de leefwijze van paarden (bijvoorbeeld lichaamstaal, ruimte nemen, samenwerken, balans vinden), kunnen de kinderen op een heel speelse manier met en van de andere kinderen en pony's leren. Ze zien overeenkomsten en verschillen en gaan hiermee aan de slag in oefeningen met de pony's.

 

Er is veel beweging in deze cursus, letterlijk omdat de kinderen en de pony's elkaar in beweging zetten, maar zeker ook in figuurlijke zin. Door in beweging te komen worden tegelijkertijd gevoelens, zintuigen en denkprocessen in beweging gebracht. Kinderen worden daardoor meer bewust van hun eigen handelen, hun eigen zijn en hun eigen plek in het geheel.


De Pony's

Er is bewust gekozen voor een cursus mét pony's. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.

 

Het samenzijn met de pony's versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van de pony wordt er een 'positief' stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.

 

Daarnaast leert het kind ook over gedragsvaardigheden. De pony spiegelt het kind, en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de pony oefenen. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen.

 

Er wordt tijdens de cursus niet paardgereden, alle oefeningen worden vanaf de grond verricht.  


Het Werkboek

Elk kind krijgt zijn/haar eigen persoonlijk Pony Power werkboek. Hierin staat de theorie van de 5 lesthema's uitvoerig beschreven aan de hand van praktische oefeningen.

De oefeningen worden voor een klein gedeelte tijdens de cursus uitgevoerd. Het kind neemt het werkboek iedere week mee naar huis zodat er ook thuis in het boek gewerkt kan worden. Dit gebeurt samen met ouders,  broers, zussen of andere familieleden en kost ca. 30 minuten per week. Doordat het gezin ook deelnemer wordt van de lesstof zal het geleerde nog meer betekenis gaan krijgen. 

De kracht van deze cursus zit hem voor een deel in de driehoek kind-coach-ouders. Het blijft niet bij de 2 uurtjes Pony Power voor Kids, het leeft door thuis, op school en bij activiteiten buitenshuis.


Overige informatie

De cursus is inclusief:

  • 5 lessen van 2 uur met elk een nieuw thema;
  • een uniek eigen Pony Power werkboek;
  • een diploma uitreiking;
  • een verslag voor de ouders;
  • de terugkommiddag, ca. 6 weken na het einde van de cursus;
  • begeleiding door 2 goed opgeleide ervaren coaches.
  • de cursus wordt aangeboden met een vanaf prijs van Euro 275,00.

Recensies van ouders

Anke, moeder van Janna: "onze dochter Janna van 10 jaar heeft de Pony Power voor Kids cursus in Velden gevolgd. Behalve dat ze het ontzettend leuk en gezellig vond, merken wij thuis dat ze veel beter haar emoties kan verwoorden en haar grenzen kan aangeven. Hoe mooi dat plezier en leren samen kunnen gaan. Bedankt! Namens een trotse moeder".

 

Ingrid, moeder van Sophie: "Sophie heeft geleerd duidelijker te communiceren in de cursus, ze weet nu veel beter duidelijk te maken wat ze wel of juist niet wil. De IK-boodschap die ze leerde tijdens de cursus helpt ons nu allemaal. Ook wij als gezin vonden het leerzaam, we hebben allemaal in het werkboek meegelezen, super bedankt!"

 

Maartje en Paul, ouders van Daan: "Daan vond het in het begin een beetje spannend, maar werd heel snel op zijn gemak gesteld door de coaches. De opdrachtjes met de pony's vond hij super leuk. We zijn heel goed begeleid en hebben ook goede feedback gekregen. Daan heeft meer zelfvertrouwen gekregen door de cursus."

 

Ellen, moeder van Jelle:  "Ik heb gemerkt dat Jelle beter zijn grenzen aangeeft, hij maakt makkelijker contact met andere kinderen en neemt meer initiatief. Vooral in de weken na de cursus zagen we bij hem nog vooruitgang, de puzzelstukjes gingen landen. We willen nog heel graag door naar Deel 2 van Pony Power". 

 

Suzanne en Marc, ouders van Saartje: "Saartje vond vooral de pony's helemaal geweldig. Jullie bieden een mooie combinatie met de pony's, de kinderen voelen zich zo snel veilig in deze omgeving. Saartje vond dat het te kort duurde. We zien thuis dat ze meer rekening houdt met anderen en beter haar emoties kan verwoorden."


Tot slot

Ouders van kinderen welke de cursus reeds gevolgd hebben, waarderen deze met gemiddeld een 9,5! (schaal 1-10)

Met name de praktische leermethode in combinatie met de pony's wordt als zeer positief en effectief ervaren door zowel kinderen als ouders.


Een cursus in uw omgeving

Klik hier en kijk per provincie voor een Pony Power voor Kids trainer in uw buurt.

Afstemmen

Op een speelse wijze leren over afstemmen, contact maken en aanpassen. Kijken naar de ander en reageren.

Oordeelloos

Even helemaal jezelf mogen zijn. Jij bent perfect zoals je bent. Essentieel in de ontwikkeling van het jonge kind.

Zelfbeeld

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? De pony leert het kind duidelijk te zijn en zichzelf te uiten naar anderen toe.