Provincie Friesland

Onderstaand vindt u een overzicht van gecertificeerde Pony Power voor Kids coaches in de provincie Friesland. Scrol naar beneden.


Jenny Arendz-Hartlief en Tineke Nobel-Hartlief - Boornbergum en Foudgum (Dokkum)

Wij zijn de zussen Jenny en Tineke en samen verzorgen wij de training Pony Power voor Kids Friesland.

 

Al vele jaren geven wij met veel plezier ponylessen aan kinderen. Door de jaren heen hebben wij tijdens ons werk met kinderen en pony’s al vaak mogen ervaren hoe waardevol het contact met pony’s voor kinderen is. Het volgen van de cursus tot Pony Power voor Kids trainer sluit daarom perfect aan op onze manier van werken.

 

Jenny woont in Boornbergum waar ze op een prachtige locatie ponylessen geeft aan kinderen in kleine groepjes. Daarnaast werkt ze bij een paard- en dagbesteding voor kinderen met een beperking als begeleidster en als instructrice IPG.

 

Tineke woont in Foudgum (Dokkum) waar zij Manege de Hynsteblom runt. Zij heeft de volgende opleidingen gevolgd: NLP paardencoach, paardencoaching voor kinderen en pubers en anders leren met paarden.

 

Kan jouw kind wel wat (pony) power gebruiken? Neem dan contact op met Jenny of Tineke, dan hopen wij jullie te ontmoeten. Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op onze Facebook pagina: Pony Power voor Kids Friesland.

 

Jenny Arendz-Hartlief: 06-22099702

 

Tineke Nobel-Hartlief: 06-10525226

 

www.hynsteblom.nl


Hillie Berga - Terwispel

Ik ben Hillie Berga. Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam in het onderwijs, waarvan 13 jaar in het speciaal onderwijs en nu al meer dan 12 jaar in het basisonderwijs. 

 

Na het behalen van mijn kindercoach diploma, heb ik de studie "hulpverlenen met paarden" van NHL-Stenden hogeschool afgerond. Met mijn bedrijf Equihillie breng ik mijn passie voor paarden en mijn werk als juf samen.

 

Mijn missie is om kinderen te helpen zichzelf te ontwikkelen. Tijdens mijn werk zie ik zo nu en dan kinderen die moeite hebben met sociale contacten, faalangstig zijn, concentratie of gedragsproblemen hebben en hierdoor moeite ondervinden om de leerstof eigen te maken. Maar ook wanneer je kind even niet lekker in zijn vel zit, veel piekert, boos, verdrietig of angstig is biedt het paard een luisterend oor. 

 

Een logische vervolgstap was voor mij dan ook de cursus Pony Power voor Kids te volgen. Deze cursus is voor kinderen zo waardevol, om met behulp van pony's eens naar jezelf te kijken, en over jezelf te leren in relatie tot anderen, lekker in beweging in de natuur met pony's. Wat wil een kind nog meer! www.equihillie.nl 

 


Lies van Dongeren - Terband

Leuk dat u mij gevonden heeft. Ik ben Lies van Dongeren en heb mijn bedrijf gevestigd nabij Heerenveen.

 

Ik ben gecertificeerd coach met en zonder paarden en heb ruime ervaring opgedaan in verschillende werkvelden binnen de gemeente. Zo was ik teamleider van het centrum voor jeugd en gezin, coördinator jeugd, en tot slot heb ik gewerkt als teamcoach van de wijkteams in Enschede. De samenwerking met het onderwijs, jeugdzorg en welzijnswerk hebben mij veel kennis en inzicht gegeven.

 

Met drie kinderen ben ik zelf ervaringsdeskundig als het gaat om  de relatie met onderwijs,  ingewikkelde opvoedvraagstukken en het belang van versterken van sociale vaardigheden van kinderen. Daarnaast hecht ik veel waarde aan een goede relatie en samenwerking met ouders en behoren sessies met hen ook tot de mogelijkheden. 

 

Op onze prachtige locatie midden in het buitengebied van Terband staan mijn 3 paardjes klaar jullie te ontmoeten. 

Voor meer informatie zie mijn website: www.liesvandongeren.nl


Kirsten van Dijk - Drachten

Ik heb de opleiding SPH gevolgd en heb gewerkt met

kinderen en jongeren. Door het werken met paarden en het begeleiden van mensen in het werken met paarden, ervaar ik hoe groot de invloed van de omgang met paarden op de persoonlijke ontwikkeling is. Daarom ben ik mijn kennis en

ervaring met paarden en de kennis vanuit mijn opleiding en werkervaring gaan combineren.

Om mezelf nog verder te scholen en te verdiepen heb ik de post-HBO opleiding Paard en Hulpverlening gevolgd.

 

Het volgen van de cursus tot Pony Power voor Kids

trainer voelde voor mij als thuiskomen, dit was precies het missende puzzelstukje waar ik nog naar zocht en wat heel mooi aansluit bij mijn manier van kijken en werken. Ik ben dan ook erg blij dat ik mij nu Pony Power voor Kids trainer mag noemen en deze ontzettend mooie en unieke sociale vaardigheidstraining met pony’s voor kinderen vanaf nu ook bij Horsequality aan kan bieden. Ik doe dit samen met de pony’s Naski en Tristan.

 

Meer informatie over mijn pony's, mijn werkwijze en mijn praktijk is te vinden op: www.paardencoachingdrachten.nl