Provincie Groningen

Onderstaand vindt u een overzicht van gecertificeerde Pony Power voor Kids coaches in de provincie Groningen. Scroll naar beneden.


Sandra Veenstra - De Wilp

Bij de praktijk van de Zorgjuf in het Groningse De Wilp, is paardencoach Sandra Veenstra Pony Power voor Kids trainer. Als basisschooljuf en jeugdhulpverlener op zorgboerderij Limazorg, die ze met haar ouders en broer, als gezin runt, is paardencoaching bij haar eigen praktijk Zorgjuf de plek waar al haar werkvelden samenkomen. . Als professioneel jeugdhulpverlener is Sandra gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een speciale hulpvraag of zorgbehoefte (adhd, autisme).

Daarnaast begeleidt ze kinderen die niet meer naar school gaan, om terug in de structuur te komen.  

De zorgjuf biedt teamcoaching, familiecoaching, gezinscoaching, coaching voor broertjes en zusjes, individuele coaching voor volwassenen, pubers en kinderen. Ook geeft ze workshops en de training Pony Power voor Kids voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

 

De praktijk heeft Sandra aan huis. Daarnaast maakt ze gebruik van de veelzijdige locatie van zorgboerderij Limazorg, waar net als bij haar praktijk aan huis, veel privacy is door de landelijke ligging in het fijne Groningse landschap.

 

Op www.zorgjuf.com vind je meer informatie over de mogelijkheden. Op facebook en instagram is de zorgjuf ook te volgen en vind je wekelijks updates.


Praktijk de Ezelsbrug - Zeerijp

Praktijk De Ezelsbrug biedt op zorgvuldige wijze onderwijs aan kinderen en jongeren die vastlopen in het reguliere onderwijs. Bij ons krijgen deze leerlingen de ruimte en aandacht die ze nodig hebben om (weer) tot leren te komen. 

Jongeren kunnen om verschillende redenen vastlopen op school en zij komen vervolgens vaak thuis te zitten. Een van de redenen hiervan is veelal overprikkeling door bijvoorbeeld (hoogfunctionerend) autisme. Praktijk De Ezelsbrug biedt een rustige en kleinschalige leerplek waarin veiligheid en structuur een grote rol spelen. Naast onderwijs, sport en spel kunnen leerlingen ook begeleiding en/of behandeling krijgen op sociaal-emotioneel gebied. Carla Hartman, Marije Jumelet en Linda Kruizinga zijn tevens gecertificeerd Pony Power voor Kids trainer en bieden de cursus aan op Praktijk De Ezelsbrug.


Olga Hartman - Zevenhuizen (Groningen)

Olga is Paardencoach, gecertificeerd Pony Power voor Kids Trainer en Paardenkracht voor Pubers Trainer. Ze heeft haar opleiding Paardencoaching gevolgd bij Corine Vogelaar in Ruinen. Olga heeft ruim 45 jaar ervaring met paarden en pony’s, en begeleidt naast

volwassenen en teams, ook kinderen en pubers in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarnaast geeft ze proefgerichte trainingen dressuur en jureert al meer dan 30 jaar dressuur. Olga heeft een jarenlange ervaring als docent, mentor en leidinggevende in het vmbo-onderwijs en heeft daardoor veel affiniteit met kinderen die een extra Power steuntje nodig hebben om in hun

eigen kracht komen te staan. Met behulp van Katya en Kay-Lynn helpt Olga de

kinderen om hun eigen Power te ontwikkelen door te doen, te ervaren en daardoor

te leren. Ze organiseert de cursus Pony Power voor Kids op haar eigen locatie in Zevenhuizen(gn). Meer info: www.bolheim.nl