Provincie Noord-Brabant

Onderstaand een overzicht van Pony Power voor Kids gecertificeerde coaches op verschillende locaties in Noord-Brabant. Scroll naar beneden voor een compleet overzicht.


Renilde Bersi - Hooge Mierde

 

Samen met een kindercoach verzorg ik, Renilde Bersi,  Pony Power voor Kids trainingen in het prachtige Kempische dorpje Hooge Mierde. Sinds 2011 heb ik daar mijn eigen praktijk voor remedial teaching & psychomotoriek. Sociale vaardigheden zijn een heel belangrijke basis om tot leren te komen. Daarom bied ik ook deze training aan.  Sinds mijn tweede jaar ben ik al weg van paarden en pony’s en toen de gelegenheid zich voordeed dat ik ze weer aan huis kon hebben, heb ik dat met beide handen aangegrepen. Sinds een paar jaar coach ik daarom kinderen -die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, met mijn lieve (eigenwijze) IJslanders. Dat gebeurt lekker in de buitenlucht. Waarom ik uit alle bestaande SoVa-trainingen heb gekozen voor Pony Power voor Kids? Omdat het een unieke training is, die ook nog eens geschikt is voor ELK kind. De pony’s nemen de kinderen mee en ondersteunen hen in hun groeiproces. Zonder dat kinderen het in de gaten hebben. Daarnaast en niet onbelangrijk, vinden de kinderen het ontzettend leuk om met en van de pony’s te leren. Kan jouw kind wel wat (pony)power gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op of breng een bezoekje aan mijn website www.lereninzicht.nl. Daar kan je ook lezen wanneer de volgende cursus start. Graag tot ziens!

 


Jessika Holl - Etten-Leur

Ik ben Jessika, trotse moeder van twee stoere jongens. In 2016 heb ik een opleiding tot kindercoach voltooid. Omdat paarden van jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven

spelen, leek het me mooi om paarden in te zetten bij de coaching. In juni 2017 heb

ik de opleiding tot Equine Assisted Coach afgerond aan de Keulseweg. In november 2017 ben ik gecertificeerd om de Pony Power voor Kids cursus te geven. Mijn droom is uitgekomen door deze opleidingen te combineren in een eigen praktijk. Ik zie het dan ook als een uitdaging kinderen te leren inzien wat hun kwaliteiten zijn en hen krachtiger en zelfverzekerder in het leven te doen staan. Tijdens een coachsessie werk ik samen met Niels, Madelief en Donnie.

De cursus wordt gegeven op een eigen locatie in Etten-Leur. Voor meer informatie: www.jescoachingmetpaardenkracht.nl 


Claudia Gatzen - Breda en Kaatsheuvel

Claudia is paardencoach en psychosociaal therapeut. Haar droom is uitgekomen om dit samen te combineren in haar praktijk. In Breda is “Praktijk in de Natuur” gevestigd, waar naast haar twee paarden, Kashmir en Bincky, ook vele andere dieren wonen. Claudia heeft veel ervaring in het begeleiden van zowel volwassen als kinderen. Zij werkt vanuit passie, ervaring en liefde voor mens en paard. Naast het werken in haar praktijk geeft ze ook Paardentherapie op A.A.I centrum de Klimop in Etten-leur.

De cursus Pony Power voor Kids vindt zij een erg waardevolle cursus, wat ze ieder kind zou gunnen. Met enthousiasme en nieuwsgierigheid gaat ze aan de slag met de kinderen en paarden.

Wil je meer informatie stuur een mail naar Info@praktijkindenatuur.nl

Of kijk op haar facebookpagina @praktijkindenatuur


Suzanne Verhoog - Oud Gastel

Suzanne is paardencoach en gecertificeerd Pony Power voor Kids Trainer. Ze heeft de opleiding  "Equine Facilitated Coaching and Learning" gevolgd aan de 'Academy for Coaching with Horses'.

Suzanne heeft veel ervaring met kinderen en met paarden. Het is haar missie om kinderen een stukje Pony Power mee te geven, en op die manier te kunnen bijdragen aan ieders ontwikkeling.

De cursus wordt gegeven op haar eigen locatie in Oud Gastel. www.equimon.nl


Danielle Vestering - Berghem

Ik ben Danielle Vestering en heb een coaching praktijk in Berghem aan de rand van natuurgebied de Maashorst. Hier woon ik met mijn man en 7 kinderen. Ervaring genoeg dus! In mijn praktijk zie ik veel begin en midden twintigers met burnout-klachten,  wat zeer zorgwekkend is. Dit heeft mij geïnspireerd om kinderen op jonge leeftijd leren om te gaan met alle prikkels die ze krijgen. Als ouder heb je namelijk geen invloed op wat er in de wereld gebeurt. Wat je als ouder wel kunt doen is je kind zo goed mogelijk voorbereiden op de wereld. Stel je eens voor hoe het zou zijn als jij als kind het volgende had geleerd; contact maken, communiceren vertrouwen hebben, grenzen stellen etc. Het Pony Power voor Kids programma past perfect bij datgene wat ik de kinderen graag spelenderwijs wil leren. Na het volgen van diverse opleidingen op het gebied van coaching en toegepaste psychologie werd mijn kennis eerst uitgebreid met een erkend diploma tot Paardencoach. En daarna uitgebreid met de certificering Pony Power voor Kids Coach . Het programma bied ik aan op mijn locatie in een private setting. Samen met Moon, een Friese merrie en Puck een lieve shetlander welke beide dol zijn op kinderen. 

Interesse? Voel je welkom om een keer kennis te maken, of kijk op mijn website.

www.daan-coaching.nl/pony-power-voor-kids.nl 


Yvonne Roosen en Marie-José van der Kruijssen - Dongen

Wij, Yvonne en Marie-José, willen ons hier even kort aan jullie voorstellen.

Allebei zijn we deskundig opgeleide coaches en

paardencoaches waarbij we ieder onze eigen expertises hebben. Dat maakt ons samen een goed op elkaar ingespeeld duo waarbij woorden vaak niet nodig zijn. Yvonne heeft naast de paardencoachopleiding haar expertise als emotiecoach en heeft jaren ervaring als rijinstructeur en is eigenaresse van de locatie. Marie-José heeft veel ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast heeft zij veel ervaring in het begeleiden van groepen en coachen van

studenten en teams. Wij hebben ieder ons eigen bedrijf en werken regelmatig samen door het geven van workshops en teamcoaching-bijeenkomsten met de inzet van paarden.

We bieden met veel plezier de Pony Power voor Kids aan op de locatie Centrum Paardencoaching Roosenheuvel in Dongen. We hopen jullie hier te ontmoeten.

Marie-José van der Kruijssen, Avelengo-Coaching, www.avelengo-coaching.nl

Yvonne Roosen, Roosenheuvel Centrum Paardencoaching, www.roosenheuvel.nl


Saskia Nagtegaal - Hoeven

Herken jij het dat jouw kind wel eens onzeker is? Emoties

moeilijk vindt? Eigen grenzen aan het ontdekken is? Samenwerken spannend vindt? Of met een andere uitdaging worstelt? Kortom, kan jouw kind wel een steuntje gebruiken? Ik ben Saskia, paardengek, avontuurlijk, betrouwbaar en ik laat me graag verrassen door de onbevangenheid van kinderen. Sinds 2017 coach ik kinderen en volwassenen met behulp van paarden en pony’s onder mijn bedrijfsnaam Paard & Kracht. Voordat ik deze droombaan begon heb ik de wereld over gereisd, werkervaring opgedaan in verschillende leidinggevende functies in o.a. de kinderopvang en heb ik de opleiding gevolgd tot Paardencoach. Onderweg ontdekte ik dat heel wat mensen (kinderen en volwassenen) moeite hebben om in deze maatschappij hun plek te vinden.

Hoe gaaf zou het zijn om kinderen al van jongs af aan te helpen ontdekken hoe zij hun mannetje/vrouwtje kunnen staan? Ze zeggen niet voor niets: ‘jong geleerd, is oud gedaan’!

Samen met mede-trainster Lilian Versteeg (De RIJeRIJ) en de lieve pony’s die op ons eigen terrein wonen, helpen wij kinderen spelenderwijs bij het ontdekken van hun eigen (Pony)Power. Komen jij en je kind(eren) bij ons op bezoek om vrijblijvend kennis te maken?

Meer informatie vind je op www.paardkracht.nl. Liefs Saskia


Lilian Versteeg - Hoeven

“De kinderen worden op een liefdevolle, geduldige manier begeleid. De dieren worden met passie en liefde verzorgd, dit enthousiasme

krijgen de kinderen mee. ”Hoe gaaf is het dat een ouder dit over mij schrijft?!

 

Ik ben Lilian en heb gewerkt als onderwijzeres, remedial teacher en intern begeleider in het basis- en speciaal onderwijs. Zo ontwikkelde ik mijn interesse in de begeleiding van kinderen die iets extra’s nodig hebben. Jaren geleden ontdekte ik dat de inzet van pony’s een positieve invloed op kinderen heeft en toen ik de kans kreeg om mijn baan in het onderwijs op te zeggen, twijfelde ik geen moment. Ik richtte mijn eigen bedrijf op: “De RIJeRIJ” een plaats waar kinderen kunnen leren ponyrijden, maar ook een plaats waar kinderen en hun ouders met een speciale hulpvraag terecht kunnen. Samen met mede-trainster Saskia Nagtegaal (Paard & Kracht) en de lieve pony’s die op ons eigen terrein wonen, helpen wij kinderen spelenderwijs bij het ontdekken van hun eigen (Pony) Power. Komen jij en je kind(eren) bij ons op bezoek om

vrijblijvend kennis te maken? Meer informatie vind je op: www.derijerij.nl

Liefs Lilian 


Marloes Leijten - Breda

Kindercoaches Ingrid Halman en Marloes Leijten verzorgen samen de sociale

vaardigheidstraining Pony Power voor Kids op één van de mooiste plekjes in Breda. Samen met de pony’s Femke & Zorro staan zij garant voor een rustige en veilige plek waar kinderen kunnen leren, uitproberen en zichzelf mogen en kunnen zijn. Wij zien de Pony Power voor Kids training als een verrijking voor ieder kind. Samen met

Femke en Zorro zullen zij spelenderwijs meer over zichzelf ontdekken en in hun kracht komen te staan. De training wordt gegeven in de buitenlucht in het buitengebied tussen Breda en

Terheijden.  

Wij zien er naar uit jullie te mogen ontmoeten. Lieve groet, Marloes & Ingrid

www.betwisted.nl, www.kleurigcoaching.nl


Eveline van Beers - Gemonde

Eveline van Beers is gecertificeerd coach met paarden en Pony Power voor Kids Trainer. Zij heeft haar opleiding EAC (Equine Assisted Coach) afgerond in 2015.

Eigenweis Coaching richt zich onder andere op Lifecoaching en heeft als specialisme kinderen en hun ouders in scheidingssituaties. De praktijk is gesitueerd in Gemonde (Noord Brabant).

www.eigenweiscoaching.nl 


Marjolein van Kuringen - Oostelbeers

Kijk voor meer informatie op www.bij-marjolein.nl


Monique Gresel - Schaijk

Monique Schuurmans-Gresel - Spoenkkc

De naam Spoenkkc omschrijft de zeer bevlogen

ervaringsdeskundige Monique: Speels, Puur, Open, Eerlijk, Nieuwsgierig en Kleurrijk.

Monique heeft naast haar deskundigheid een N.L.P master practioner , ook de module paardencoach en tevens het paard behaald bij 3pk kennishuis, op zak. En nu dus ook haar certificering als Pony Power voor Kids

Trainer. Monique werkt  samen met collega Anita Claassens. Haar overtuiging is de verbondenheid tussen mens en dier. Meer informatie vind je op www.spoenkkc.nl en www.chacc.nl


Anyta van der Velden - Landhorst

Anyta is paardencoach en gecertificeerd Pony Power voor

Kids trainer. Ze heeft haar opleiding tot Paardencoach gevolgd bij het Centrum voor Paardencoaching. Bravo Paardencoaching biedt hulp voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Bij ons ga je samen met de pony's ervarend en

oplossingsgericht aan het werk en ervaar je jouw innerlijke kracht. Je zult met een BRAVO-gevoel naar huis gaan. Samen met mijn man Richard en onze dochters Mendy en Sharon, geniet ik van onze boerderij met paarden en geiten.

Paarden hebben mij van kinds af aan gefascineerd. Ik word

rijk van binnen als ik mensen hiermee mag helpen.

De cursus wordt op onze eigen locatie gegeven in Landhorst (Gemeente Sint-Anthonis). www.bravopaardencoaching.nl